10 obiceiuri de curățenie care fac mai mult rău decât bine

10 obiceiuri de curățenie care fac mai mult rău decât bine. Asigurați-vă că nu faceți una dintre aceste greșeli. Ele vă pot deraia toate eforturile.

10 obiceiuri de curățenie care fac mai mult rău decât bine

Bureții sunt folosiți pentru curățare

Bureții sunt buni pentru spălarea vaselor (cu condiția să îi schimbați în mod regulat sau să îi dezinfectați corespunzător), dar nu ar trebui să îi folosiți pentru a șterge mobila. Ciupercile acumulează rapid bacterii, pe care apoi le răspândiți în toată casa dvs.

Experții de la Universitatea din Arizona au descoperit concentrații periculoase de bacterii pe suprafața bureților de spălat vase folosiți (până la 10 milioane la 6 cm pătrați!), printre care Campylobacter este cauza infecțiilor acute care afectează tractul gastrointestinal.

CITEȘTE ȘI: Cinci locuri din casă pe care e posibil să le ratezi atunci când faci curățenie

Speli vasele fără să le lași să se răcească

Tigăile și oalele nu pot rezista la schimbări bruște de temperatură. Le puteți spăla doar după ce s-au răcit complet. În plus, un astfel de tratament poate deteriora învelișul antiaderent al vaselor de gătit și acestea vor deveni rapid inutilizabile.

Spălarea ferestrelor într-o zi însorită

Din păcate, aceasta nu este cea mai bună idee. În lumina puternică a soarelui, sticla se usucă prea repede și pe ea se formează pete de apă și detergenți. Este mai bine să amânați curățarea geamurilor într-o zi înnorată și fără vânt.

Folosești o cârpă de praf

În ciuda întregii plăceri a procesului, tot trebuie să renunți la această metodă de curățare – la urma urmei, accesoriul nu îndepărtează atât de mult praful, cât îl distribuie în cameră, poluând atât mobilierul, cât și aerul.

Începeți curățarea de la podea

Amintiți-vă regula de aur: trebuie să curățați de sus în jos. Începeți întotdeauna cu ferestrele și mobilierul. Ar trebui să speli podelele chiar la sfârșitul curățeniei.

Aplici produsul de curățare direct pe suprafață

Acest lucru nu se face, deoarece cu această metodă este aproape imposibil să calculezi cantitatea necesară de produs. Excesul acestuia poate face ca suprafața să fie și mai lipicioasă și mai murdară, reducând la zero toate eforturile tale.

Uiți să cureți accesoriile de curățare

Bureți, prosoape, perii… Pe suprafața lor se acumulează milioane de bacterii – dintre care multe pot fi periculoase pentru o persoană cu imunitate redusă.

Măsurați cantitatea de produsului pentru curățenie din ochi

Producătorii de prafuri de spălat și de alte produse pentru rufe au un motiv pentru a ne cere să folosim cupe de măsurare. În chimia casnică, mai mult nu înseamnă mai bine! Atunci când există o „supradoză” de detergenți, particulele de substanță rămân între fibre și apoi încep să atragă murdăria și praful pe țesătură.

Spălați inoxul cu mișcări circulare

Oțelul inoxidabil este un material destul de capricios, care se poate zgâria ușor dacă nu este îngrijit corespunzător. De aceea, experții nu recomandă ștergerea suprafețelor din oțel inoxidabil cu mișcări circulare. Lucrați în direcția modelului de granulație pentru a păstra luciul strălucitor al materialului.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gopodărie: Produsele de curățenie care îți distrug blatul de bucătărie

Cureți suprafețele din piatra naturală cu o soluție de oțet

Oțetul este un produs aproape universal care poate fi folosit pentru a curăța și dezinfecta multe suprafețe din casă, cu excepția pietrei naturale. Acest material nu tolerează contactul cu acizii, care distrug stratul protector și privează suprafața de strălucire. Pentru a îngriji produsele din piatră, trebuie să folosiți doar produse speciale recomandate de producător, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro